LEZIUNILE LIGAMENTULUI INCRUCISAT POSTERIOR
Rupturile ligamentul incrucisat posterior sunt mai putin frecvente ...
-->
Durerea de cap sau cefaleea este una dintre cele mai frecvente afectiuni cu care se confrunta o persoana, jumatate dintre persoanele adulte au suferit cel putin odata pe an de o durere de cap.
In functie de localizare, durerile de cap pot aparea ca simptom al mai multor afectiuni, mai precis :
· Durerea de ceafa poate trada afectiuni ale organelor pelvine, tulburari digestive sau dentare, probleme de vedere sau tumori cerebrale
· Durerea frontala poate sa fie semnul unor boli digestive, renale, al sinuzitei sau al unor infectii dentare
· Durerea pe partea laterala a capului poate fi semnul unor tulburari cerebrale sau digestive
· Durerea in crestetul capului poate semnifica si o afectiune inca nedepistata a vezicii urinare sau a ovarelor.
· Durerea localizata in intregul cap poate sa fie semnul unui dezechilibru hormonal sau al stresului.
Este considerat a fi una dintre cele mai semnificative cauze care determina durerile de cap, aparand ca reactie la multitudinea de ingrijorari legate de problemele personale, aspectele financiare, complicatiile medicale etc
Pot determina aparitia durerilor de cap ca urmare a expunerii organismului la alergeni cum ar fi: anumite alimente, polen, fum, parul de caine sau pisica etc. In aceasta situatie, durerile de cap se pot asocia si cu dificultati de respiratie.
Pe termen lung poate duce la aparitia durerilor de cap prin dilatarea vaselor de sange, cauzata de prezenta substantelor chimice din alcool in sange.
Pot fi determinate de reactii alergice sau de expunerea la substante chimice sau alti factori de mediu si se manifesta cu dureri de cap localizate la nivelul pometilor si fruntii. Durerea este profunda si constanta si este accentuata de miscarea capului.
Durerea de cap se manifesta diferit de fiecare data, de aceea este important sa fim atenti la factorii care o declanseaza si la reactia organismului .
Persoanele care sufera ocazional de dureri de cap, pot apela la medicamente cu efect antalgic (care calmeaza durerea, cum ar fi ibuprofenul sau paracetamolul)
Persoanele care sufera de dureri de cap recurente, trebuie sa se adreseze medicului pentru a descoperi cauza care duce la aparitia durerilor de cap. Acest aspect este important, pentru ca, odata descoperita cauza, stilul de viata trebuie modificat in sensul eliminarii sau evitatarii factorilor care o declanseaza.
Mesele neregulate pot crea variatii mari ale glicemiei care, la randul ei influenteaza durerea de cap.
Suplimentele nutritive sau vitaminele sunt utile doar daca se depisteaza ca exista un deficit.
Pot ajuta la combaterea durerilor de cap si a presiunii pe care aceasta o exercita.
Macar o ora pe zi trebuie dedicata unor activitati placute, cum ar fi: plimbatul in zone cu verdeata care permit o mai buna oxigenarea a creierului, muzica de relaxarea, cititul unei carti etc.
Ceaiurile de plante, uleiurile esentiale, acupunctura si masajul s-au dovedit utile in durerile de cap, indiferent de cauza care le declanseaza.
Au un rol important in tratarea dururerilor de cap.
Efectuate zilnic timp de 30-60 min, in special dimineata, exercitiile fizice imbunatatesc circulatia sangelui la nivelul creierului. Protectia creierului impotriva scaderii fluxului sanguin este importanta pentru mentinerea sanatatii lui. Persoanelor sedendare sau care petrec mult timp la birou, este de preferat sa practice exercitiile fizice mai intense.
Miscarea ajuta de asemenea la cresterea rezistentei sistemului imunitar si la cresterea rezistentei la stres, prevenind astfel afectiuni declansate de stres, cum este si durerea de cap.
I always follow professional workflow and provide you the best service with reliable costs.
Rupturile ligamentul incrucisat posterior sunt mai putin frecvente ...
Durerea cervicala apare mai des decat ne imaginam. O multidudine de factori pot determina aparitia ...
Humerusul este unul dintre cele trei oase care formeaza articulatia cotului ...