ANTRENAMENTUL CU SUSPENSIE (TRX)
Antrenementul cu suspensie se refera la o abordare a antrenamentului de forta care utilizeaza un sistem de franghii si chingi (TRX) pentru a ...
Scheletul antebratului este format din doua oase lungi, radius si ulna, care formeaza articulatia radioulnara si care sunt unite prin membrana interosoasa.
Fracturile distale de ulna sunt destul de frecvente si se produc fie izolat, doar la nivelul ulnei, in urma actiunii unei forte directe, fie concomitent cu fractura de radius in urma unei cazaturi pe bratul intins.
Cand oasele radius si ulna se rup, o serie de de structuri din apropierea lor pot fi lezate, mai precis cartilajul care acopera suprafetele articulatiei incheieturii mainii, nervii, vasele de sange, ligamentele si tendoanele, ingreunand procesul de vindecare.
Principalul simptom resimtit in cazul fracturii de radius si ulna este durerea intensa insotita de deformarea zonei fracturate. Dintre alte simptome amintim:
➢ Reducerea miscarii in articulatie
➢ Inflamatie
➢ Rigiditate
➢ Amorteala / furnicaturi
Fractura de radius si ulna reprezinta o afectiune grava care necesita asistenta medicala de urgenta si efectuarea unei radiografii pentru a vizualiza fractura, dar si alte leziuni, daca exista.
In functie de rezultatul radiografiei, se apreciaza si cea mai potrivita abordare terapeutica, si anume:
✓ interventia chirurgicala in cazul fracturii cu deplasare, in care sunt afectate si vasele de sange si nervii
✓ imobilizare in aparat ghipsat, in cazul fracturii fara deplasare
Daca a fost necesara interventia chirurgicala, dupa efectuarea acesteia, se va aplica o atela timp de 10-14 zile iar bratul va fi sustinut de o curea/ham. Dupa indepartearea atelei se poate incepe programul de recuperare prin kinetoterapie.
Daca s-a optat pentru aplicarea de ghips, dupa indepartarea lui, articulatia este rigida, iar muschii sunt lipsiti de tonus. Desi treptat miscarea si forta sunt recuperate la niveliul articulatiei, aceasta se face lent, iar anumite miscari care implica rotatia articulatiei pot fi dificile.
Accelereaza procesul de vindecare si faciliteaza reluarea completata a gradului de miscare in articulatie dar si toniferea musculaturii, astfel incat vor fi prevenite recidivele si/sau alte leziuni.
Programul de recuperare, sub indrumarea unui kinetoterapeut, include:
1. Mobilizari articulare
2. Terapie manuala
3. Exercitii de intindere
4. Exercitii fizice specifice a caror grad de dificultate si ingreunare va creste treptat.
Recuperarea completa dupa o fractura de radius si ulna poate dura pana la 6 saptamani, timp in care reluarea activitatilor sportive se face treptat.
Se pot incepe activitatile usoare cum ar fi inotul si exercitii fizice usoare, iar activitatile solicitante, cum ar fi schiatul sau fotbalul se pot relua dupa 3-6 luni de la accidentare.
Urmez întotdeauna un flux de lucru profesionist și îți ofer cel mai bun serviciu la costuri fiabile.
Antrenementul cu suspensie se refera la o abordare a antrenamentului de forta care utilizeaza un sistem de franghii si chingi (TRX) pentru a ...
Ruptura de menisc este una dintre cele mai frecvente leziuni ale genunchiului. Orice actiune sau...
Desi sarcina pare momentul perfect pentru „leneveala”...