LOMBOSCIATICA
Lombosciatica sau sciatica este o afectiune care se manifesta cu durere la nivelul coloanei lombare...
Rahitismul este o afectiune caracteristica primei copilarii si consta in calcifierea insuficienta a tesutului osos. Consecinte comune ale rahitismului: pot aparea tulburari de crestere, dureri osoase, picioare strambe si probleme de somn.
Cea mai frecventa cauza este deficitul de vitamina D, care poate rezulta dintr-o dieta saraca in vitamina D, expunerea redusa la soare, boala celiaca (intoleranta la gluten) si anumite afectiuni genetice. Alti factori care pot duce la rahistism sunt insuficienta de calciu sau fosfor.
Vitamina D ajuta la absorbtia fosforului calciu din tractul gastro-intestinal. Atunci cand exista deficit de vitamina D, este dificil pentru oase sa mentina un nivel adecvat de fosfor si calciu, ceea ce poate provoca aparitia rahitismului.
Efectele rahitismului sunt:
1. Craniu si oase moi
2. Slabiciune musculara insotita de spasme musculare
3. Deformari scheletice si ale coloanei vertebrale.
4. Hipocalcemie (lipsa de calciu in sange)
1. Dieta bogata in surse naturale de vitamina D, cum ar fi pestele somon, macrou si sardine, galbenusul de ou, precum si in alimente in care vitamina a fost adaugata, cum ar fi cerealele integrale, painea, iaurtul si laptele, ajuta atat in preventia cat si in tratarea rahitismului.
2. In situatiile in care nu exista suficiente vitamine sau minerale in alimentatie sau exista o afectiune medicala care impiedica absortia lor, se pot lua suplimete de vitamina D si calciu.
3. In unele cazuri de deformari ale coloanei vertebrale, poate fi necesar utilizarea protezelor/corsetelor speciale care ajuta la pozitionarea si sustinerea corpului, lasand oasele sa creasca corect.
4. Interventia chirurgicala poate fi necesara in cazul deformarilor severe, cu scopul de a le corecta.
RISCURI mai mari prezinta:
✓ Copiii cu varsta cuprinsa intre trei luni si trei ani, datorita dezvoltarii rapide a scheletului osos
✓ Copiii cu pielea inchisa la culoare, care nu reacționeaza in acelasi mod la lumina soarelui si chiar tinde sa blocheze razele UV in comparatie cu pielea de culoare deschisa. Astfel nu se produce suficienta vitamina D.
✓ Copiii care locuiesc în locuri in care nu exista mult soare.
✓ Copiii nascuti prematur au sanse mai crescute sa dezvolte rahitism.
✓ Bebelusii care sunt hraniti exclusiv cu lapte matern ar putea sa nu aiba suficienta Vitamina D, fiind necesara suplimentarea cu vitamina D, sub forma de picaturi.
✓ Anumite medicamente interfereaza cu capacitatea organismului de a absorbi/utiliza vitamina D.
I always follow professional workflow and provide you the best service with reliable costs.
Lombosciatica sau sciatica este o afectiune care se manifesta cu durere la nivelul coloanei lombare...
Abdomenul aton (fara tonus muscular) sau abdomenul proeminent este caracterizat printr-o slaba dezvoltare a musculaturii abdominale ...
Folosirea rolei de spuma este o tehnica simpla de auto-terapie manuala, adesea folosita ...