LEZIUNI CAUZATE DE ALERGARE. PREVENIREA SI TRATAREA LOR
Beneficiile alergarii pentru organism sunt multiple, de la o imunitate ...
Afectiunile musculo-scheletale sunt afectiuni dureroase ale muschilor, articulatiilor, tendoanelor si/sau nervilor, frecvent intalnite la persoanele care petrec multe ore pe zi la birou, insa acestea pot fi prevenite sau limitate cu ajutorul unui antrenament bazat pe exercitii de stretching.
Stretching-ul elibereaza tensiunea responsabila de rigiditatea muschilor. Muschii sunt cei care sustin coloana vertebrala si cu cat muschii sunt mai puternici, dar si mai lungi (stretching-ul ajuta la procesul de alungire a muschilor), cu atat vor putea mentine coloana vertebrala intr-o pozitie mai buna. Miscarile de stretching dedicate zonei spatelui ajuta la alinierea coloanei vertebrale si corecteaza o postura deficitara.
Acest antrenament de stretching efectuat timp de 3 luni, poate duce la o crestere a mobilitatii articulare si, in cele din urma, la reducerea sau prevenirea afectiunilor musculo-scheletale, in zona cea mai frecvent afectata, coloana vertebrala.
Durerile de gat si de ceafa sunt provocate de o postura incorecta in scaunul de birou. Pentru evitarea sau limitarea acestor dureri, se apropie capul de fiecare umar pentru cateva secunde. Se repeta aceasta miscare de cel putin cinci ori pe fiecare parte, ideal de doua ori pe zi, pentru a evita riscul de agravare a durerilor de la nivelul gatului. De asemenea, se rasuceste privirea spre fiecare umar, pornind din pozitia dreapta a capului. Si acest exercitiu se repeta de cel putin cinci ori pe fiecare parte, de doua ori pe zi. Aceste exercitii poate fi facute fie din stand in picioare, fie din pozitie asezata.
Cu degetele de la ambele maini impleticite si palmele orientate spre tavan, se intind bratele cat de mult posibil. Cu privirea orientata in sus, se mentine pozitia 10 secunde si se repeta exercitiul de 10 ori, de doua ori pe zi. Acest exercitiu este util pentru eliberarea tensiunii acumulate la nivelul bratelor, umerilor si in partea superioara a spatelui.
Poate nu este un obicei frumos dar privitul peste umar ajuta la detensionarea muschilor gatului. Pentru executare, se intoarce capul cat de mult posibil peste umar, pe fiecare parte, si se priveste inapoi. Se mentine aceasta pozitie cateva secunde si repeta exercitiul de minim cinci ori, pana cand gatul se simte mai relaxat. Se repeta exercitiul de doua ori pe zi.
Pentru detensionarea umerilor, se ridica umerii, se duc cat mai aproape de urechi si apoi se coboara. Un alt exercitiu implica rotatiile umerilor spre inapoi. Fiecare miscare, atat ridicarea umerilor cat si rotatia acestora, se repeta se cel putin cinci ori, de doua ori pe zi.
Stand pe un scaun, cu picioarele usor departate si corpul aplecat inainte, se pune piciorul stang peste genunchiul drept si se lasa corpul sa cada in fata peste picioare. Acest exercitiu ajuta la detensionarea coloanei vertebrale lombare.
Un al doilea exercitiu prevede indoirea piciorului drept din genunchi si atingerea sezutului cu calcaiul. Se reia miscarea si cu piciorul opus. Fiecare miscare se repeta de cel putin cinci ori, de doua ori pe zi.
Urmez întotdeauna un flux de lucru profesionist și îți ofer cel mai bun serviciu la costuri fiabile.
Beneficiile alergarii pentru organism sunt multiple, de la o imunitate ...
Genunchiul alergatorului este unul dintre cele mai frecvente tipuri de leziuni de ...
Mingea de declansare (Trigger Ball) este un dispozitiv simplu, portabil si accesibil, conceput pentru ...